Latest News
HomeΤο προφίλ του TDN

Το προφίλ του TDN

Στις αρχές του 1999, δύο δημοσιογράφοι, ο Θεόδωρος Κουμέλης και η Βίκυ Καραντζαβέλου, διαβλέποντας την επικράτηση του Internet ως μέσου όχι μόνον ενημέρωσης αλλά και διακίνησης οποιασδήποτε πληροφορίας, δημιούργησαν το TravelDailyNews Greece & Cyprus την πρώτη ελληνική «εφημερίδα» για τον τουρισμό στο Διαδίκτυο.

Το πρώτο καθημερινό newsletter με τους τίτλους των ειδήσεων, στάλθηκε για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου 1999, σε …80 μόλις επαγγελματίες, σε μια εποχή που ακόμα και οι μεγάλες εφημερίδες δεν είχαν καμία παρουσία στο Internet. Έχει ξεπεράσει πλέον τα 3.000 τεύχη και περιέχει πάνω από 40.000 ειδήσεις, άρθρα, έρευνες, συνεντεύξεις, αφιερώματα, σχόλια κ.λπ.

Η καθημερινή τουριστική επικαιρότητα της Ελλάδας και της Κύπρου με επιλεγμένα θέματα του εξωτερικού παρουσιάζονται μέσα από τις ειδήσεις του TravelDailyNews Greece & Cyprus οι οποίες ταξινομούνται σε θεματικές κατηγορίες και υποκατηγορίες που καλύπτουν κάθε επαγγελματικό ενδιαφέρον. Οι ειδήσεις και όλα τα θέματα του TravelDailyNews Greece & Cyprus δεν διαγράφονται ποτέ έχοντας δημιουργήσει έτσι ένα πολύτιμο αρχείο το οποίο καθημερινά αποτελεί σημείο αναφοράς για επιχειρήσεις και δημοσιογράφους.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά, το TravelDailyNews έχει καθιερωθεί ως το σημείο αναφοράς των Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού και των ταξιδιών, καθώς όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται ανελλιπώς και καθημερινά στην …οθόνη του υπολογιστή τους με ενημέρωση αφενός, αλλά και αναλύσεις αφετέρου, για τις μελλοντικές εξελίξεις στον χώρο αυτόν, εξελίξεις που τρέχουν πλέον με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Οι εγγεγραμμένοι συνδρομητές του TravelDailyNews Greece & Cyprus είναι στελέχη όλων των βαθμίδων από την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας και της Κύπρου, από τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχεία, εταιρίες κρουαζιέρας και yachting, αλλά και υπεύθυνοι ταξιδιών σε μη τουριστικές επιχειρήσεις, business travelers και frequent flyers.

Με 13.000 εγγεγραμμένους χρήστες, οι οποίοι λαμβάνουν το καθημερινό μας newsletter και 35.000 – 50.000 διαφορετικούς επισκέπτες (unique visitors) να επισκέπτονται συχνά το site, νοιώθουμε ότι ο πήχης ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Στον τελευταίο μας ανασχεδιασμό, ανοίγεται περισσότερο στα social media με πολλές δυνατότητες αμφίδρομης επικοινωνίας, ενώ σταδιακά προστίθενται και νέες λειτουργίες για την πληροφόρηση των επαγγελματιών.

Στα πλαίσια της προσπάθειας μας για πολύπλευρη ενημέρωση, πάλι το 1999 ξεκινήσαμε την αγγλόφωνη έκδοση TravelDailyNews International το οποίο ήταν επίσης από τα πρώτα portals παγκοσμίως για τον τουρισμό. Με περίπου 48.000 εγγεγραμμένους χρήστες, και 70.000 – 80.000 διαφορετικούς επισκέπτες από 200+ χώρες, έχει καθιερωθεί πλέον σαν ένα από τα πλέον αξιόλογα του είδους του διεθνώς.

Το βρίσκει κανείς στην αποδελτίωση του Google και πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών καναλιών, στο Intranet της Carlson Wagonlit και άλλων μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών, αλλά ακόμα και της Price-Waterhouse & Coopers, ενώ τα άρθρα του χρησιμοποιούνται ακόμα και από το γνωστό πανεπιστήμιο του Cambridge για τις …εξετάσεις των αγγλικών πτυχίων!

Η Travel Media Applications δεν παρέμεινε όμως στο αμιγώς δημοσιογραφικό τομέα, αλλά επεκτάθηκε σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το marketing και ειδικότερα το eΜarketing αποκλειστικά στον χώρο του τουρισμού. Έτσι, ασχολείται με πολλά projects, κυρίως από επαγγελματίες για επαγγελματίες (Β2Β) των ταξιδιών και του τουρισμού, για τα οποία μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο εταιρικό μας website www.tma.travel

19/03/2024
18/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024